21. SPORTSKI SUSRETI DAROVATELJA KRVI VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

U povodu skorašnjeg Svjetskog dana dragovoljnih darovatelja krvi, koji se širom svijeta obilježava 14. lipnja u znak sjećanja na dan rođenja liječnika Karla Landsteinera koji je 1901. godine dokazao postojanje krvnih grupa, Društvo Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije organiziralo je od 4. do 9. lipnja 2024. u odmaralištu Gradskog društva Crvenog križa Županja u Rogoznici po 21. godinu zaredom sportske susrete dragovoljnih darovatelja krvi Vukovarsko-srijemske županije.

Na državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa putuju Županjci i Vinkovčani

Pobjedničke ekipe u kategorijama osnovnih i srednjih škola s prošlog mjeseca održanih izlučnih gradskih/općinskih/školskih natjecanja Mladih Hrvatskog Crvenog križa, 13. travnja su sukladno Vremeniku natjecanja i smotri u školskoj 2023./24. godini Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i Agencije za odgoj za obrazovanje, sudjelovale na narednoj, međužupanijskoj razini natjecanja, koja je istovremeno održana u 10 gradova-domaćina diljem Hrvatske.

Edukacija članova timova Hrvatskog Crvenog križa za djelovanje u kriznim situacijama

U organizaciji Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije tijekom proteklog vikenda je u prostorima Učeničkog doma Srednje škole Ilok s ciljem jačanja kapaciteta Crvenog križa za djelovanje u katastrofama održana edukacija predstavnika Crvenog križa - članova kriznih stožera jedinica lokalne samouprave, zaposlenika i volontera gradskih društava Hrvatskog Crvenog križa Ilok, Vinkovci, Vukovar i Županja.

Projekcija filma "Tata, jesi li dao krv?"

14. lipnja 2023. godine Društvo Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije je u povodu 14. lipnja - Svjetskog dana darovatelja krvi, u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima u suradnji s Državnim arhivom Vukovar organiziralo javnu projekciju prvog filma renomiranog redatelja Zrinka Ogreste „Tata, jesi li dao krv?“. Programu, koji je vodila ravnateljica Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije Marija Dugalić, bili su nazočni višestruki darovatelji krvi, članovi „Kluba 100“, predstavnici DCK VSŽ i gradskih društava Crvenog križa Ilok, Vinkovci, Vukovar i Županja, djelatnici Državnog arhiva, članovi Ogranka Matice hrvatske Vinkovci i brojni drugi zainteresirani.

Društva Crvenog križa u Vukovarsko-srijemskoj županiji brojnim aktivnostima obilježila Tjedan Crvenog križa u 2023. godini

Svake se godine od 8. do 15. svibnja u Republici Hrvatskoj obilježava Tjedan Crvenog križa kojega su društva Hrvatskog Crvenog križa obilježila provedbom različitih aktivnosti u lokalnoj zajednici s ciljem promocije svega onoga što Crveni križ radi. Uz ovogodišnji slogan „Sve što radimo, radimo od srca“, u Vukovarsko-srijemskoj županiji aktivnosti su provodila Gradska društva Crvenog križa Županja, Vinkovci, Vukovar i Ilok.