Edukacija članova interventnog tima za djelovanje u katastrofama

Edukacija članova timova Hrvatskog Crvenog križa za djelovanje u kriznim situacijama

U organizaciji Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije tijekom proteklog vikenda je u prostorima Učeničkog doma Srednje škole Ilok s ciljem jačanja kapaciteta Crvenog križa za djelovanje u katastrofama održana edukacija predstavnika Crvenog križa - članova kriznih stožera jedinica lokalne samouprave, zaposlenika i volontera gradskih društava Hrvatskog Crvenog križa Ilok, Vinkovci, Vukovar i Županja.

Edukacija članova interventnog tima za djelovanje u katastrofama

Društvo Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije organiziralo je od 11. do 13. studenoga 2022. u Centru za edukaciju GDCK Osijek u Orahovici redovitu edukaciju članova interventnog tima za djelovanje u katastrofama, na kojoj su sudjelovali predstavnici GDCK Ilok, Vinkovci, Vukovar i Županja.
Samo u posljednjih nekoliko godina na našem području smjenjivale su se, pa i preklapale brojne krizne situacije u kojima je trebalo brzo reagirati, ali i dugotrajno odgovarati na izazove: katastrofalna poplava u županjskoj Posavini 2014., migrantska kriza 2015./2016., pandemija koronavirusa 2020.-2022., potresi u Zagrebi i na Banovini 2020. i 2021. , ukrajinska kriza 2022.